Autobanden Pé
Hoe werkt het?

Autobanden Pé zorgt niet alleen voor meer grip op de weg, maar ook voor meer grip op uw uitgaven, en vrije tijd.

Laat u verassen en kies ook voor onze handige en voordelige mobiele bandenservice. U kunt van maandag t/m zaterdag gebruik maken van onze mobiele bandenservice, op elke gewenste locatie in de regio Belgisch en Nederlands Limburg.

In 5 minuten heeft u uw nieuwe banden besteld en een montage afspraak geboekt:

  1. Zoek uw gewenste band en plaats deze in het winkelmandje
  2. Kies uw gewenste bezorgmethode > montageservice op locatie
  3. Vul uw gegevens en montage adres in en kies uw gewenste montage datum
  4. Kies voor achteraf betalen op locatie en uw bestelling is afgerond en gereserveerd

U ontvangt een bevestiging via mail van uw bestelde banden en gereserveerde montage afspraak met daarbij de gespecificeerde order / factuur zoals u de bestelling heeft geplaatst. Wij nemen één dag voor de door u geselecteerde montagedatum telefonisch contact met u op, en geven u de uiteindelijke aankomsttijd aan.
Afhankelijk van uw postcode, is het vaak mogelijk om al binnen 24 uur uw bestelde banden te leveren en te monteren.

Selecteer hier uw nieuwe banden

Banden zoeken

Onze banden servicewagens zijn ingericht als mobiele werkplaatsen en uitgerust met zeer geavanceerde apparatuur. Waaronder o.a. een de en montage bandenapparaat, balanceerapparaat en verder dezelfde gereedschappen welke men ook nodig heeft in elke andere banden werkplaats.. Montage van uw banden en het balanceren van uw wielen, gebeurt dus in onze service wagen. Het monteren van 2 nieuwe autobanden duurt gemiddeld ± 30 minuten.

Wanneer u gebruik maakt van onze mobiele bandenservice, dan kunt u makkelijk achteraf op locatie betalen. U betaalt dan veilig per Pin of Bancard, of Contant, nadat wij uw banden gemonteerd hebben.
Makkelijker kunnen we het niet maken!

Heeft u advies op maat nodig bij het uitzoeken van uw gewenste banden, neem dan gerust contact met ons op via:
Nederland 06 54 67 61 18
België 047 904 02 91
info@autobandenpe.eu

Wij komen naar u toe – bij u thuis of op uw werk- in de regio Belgisch en Nederlands Limburg.

Banden balanceren

Balanceren van uw banden op locatie, aan huis of werk.

Wanneer uw auto of stuur trilt tijdens het rijden, kan dit erop wijzen dat uw band / wiel combinatie niet goed gebalanceerd zijn, en kan bij erge onbalans zelfs de volledige wagen doen trillen, dit is dan meestal voelbaar in de rugleuning. Om te voorkomen dat uw banden of andere onderdelen onnodig belast worden, is het aan te raden uw band / wiel combinatie te laten balanceren.
Balanceren dient steeds te gebeuren na de montage van nieuwe banden, maar ook telkens wanneer de band van de velg wordt afgemonteerd, bijvoorbeeld bij de zomer-winterwissel, of na reparatie van de band.

Een velg / wiel of een (nieuwe) band wegen nooit overal volledig hetzelfde, tijdens hun productie ontstaan er bepaalde plaatsen op de velg en/of band die iets meer wegen, iets meer of minder materiaal, hierdoor ontstaat onder invloed van de middelpunt vliedende kracht de onbalans.

Om deze onbalans op te heffen, wordt de band / wiel combinatie met behulp van een speciale centreerring opgespannen op het balanceerapparaat. Deze laat vervolgens de band / wiel combinatie op een bepaald toerental ronddraaien, meteen al bij de start van het ronddraaien, start ook meteen de meting van de onbalans. Sensoren geven de plek van de onbalans aan, dit is de  plek waar de band / wiel combinatie iets meer weegt, tevens word na de meting aangegeven de te compenseren “hoeveelheid”, uitgedrukt in gram.
Door balanceergewichtjes op het wiel te bevestigen, recht tegenover deze zwaarste plek, wordt deze onbalans opgeheven.
De onbalans kan mede ook veroorzaakt worden door:

Deze oorzaken kunnen we ook op het balanceerapparaat waarnemen, een “kromme” velg, of een “misvormde” band  is zeer goed zichtbaar wanneer we de meting van de band / wiel combinatie starten. Maar balanceren zal hier geen oplossing bieden, om het trilling probleem op te lossen.

Tip: laat alle 4 je band / wiel combinaties in 1 x balanceren! Vaak zit de onbalans niet alleen in je voorbanden, maar ook in de achterbanden. De onbalans in de voorwielen word eerder opgemerkt, de onbalans in de achterbanden wordt meestal niet meteen herkend.

Bij de mobiele bandenservice van autobanden Pé kunt u terecht voor het balanceren van uw: personenwagenbanden, bestel / camionette, en 4x4 banden, SUV en caravanbanden, aanhanger / remorque, mobilehome en camperbanden.

 

Zoals u op onze film kunt zien, zijn onze mobiele bandenservice units, uitgerust met moderne apparatuur, deze worden ook gebruikt in de bandencentrale , of garage.
Wanneer u gebruik maakt van onze mobiele bandenservice, dan kunt u makkelijk achteraf op locatie betalen. U betaalt dan veilig per Pin, bankkaart, of Contant, nadat wij uw banden gemonteerd hebben.
Makkelijker kunnen we het niet maken!

Wij komen naar u toe – bij u thuis of op uw werk- in de regio Belgisch en Nederlands Limburg.

U kunt ons bereiken via:

NL: 043 205 73 63
B: 089 77 15 21
info@autobandenpe.eu


* Geen scooter of motorbanden, camion / vrachtwagenbanden.